درمان گرفتگی یا اسپاسم منتشر مری (درد قفسه سینه)

درد قفسه سینه

به طور معمول انقباض مری (لوله‌ای که دهان و معده را متصل می‌کند) غذا را از دهان با ریتم منظم و هماهنگ به معده حرکت می‌دهد. مشکل دردناک و گاهی ترسناک مربوط به بیماری ریفلاکس معده است. اسپاسم یا گرفتگی عضلات مری باعث درد شدید سینه می‌شود و بعضی افراد فکر می‌کنند که دچار حمله قلبی شده‌اند. اسپاسم مری بدون هشدار رخ می‌دهد و ممکن است پس از یک نوشیدنی گرم یا دراز کشیدن بعد از غذا زیاد خوردن ایجاد شود.
اسپاسم مري انقباض مری است و می‌تواند بر بلع غذا تأثیر بگذارد. گاهی اوقات این اسپاسم ها می‌توانند کنترل شوند اما آن‌ها بسیار قوی هستند. اسپاسم مری بیماری شایع نیست و اغلب نشانه‌هایی که اسپاسم مری را بروز می‌دهند نتیجه‌ای از بیماری‌های دیگر مانند بیماری ریفلاکس معده هستند. اگر اسپاسم های مری تشخیص داده شوند قابل درمان هستند و می‌توان از بیماری‌ها و مشکلات مرتبط با این بیماری نیز جلوگیری کرد.

اسپاسم‌های مری ناخوشایند هستند و می‌توانند احساس خفگی و برگرداندن غذایی که تازه خورده‌اید را به شما بدهند یا حتی می‌توانند به‌اندازه شدید باشند که فکر کنید دچار حمله قلبی شده‌اید. خوشبختانه درمان‌های طبیعی وجود دارد که به‌وسیله‌ی آن‌ها می‌توانید اسپاسم را کاهش یا رفع کنید و همچنین روش‌های پزشکی هستند که می‌تواند این کار را انجام دهند. خوشبختانه متخصص گوارش می‌تواند به شما در تشخیص علائم و روش‌های درمان کمک کند تا در اسرع وقت به مشکل رفع و درمان شود. جهت دریافت نوبت مشاوره یا رزرو زمان تشخیص و درمان بیماری اسپاسم مری با شماره‌های 02188931392 و 02122908154   تماس بگیرید.

دلیل


علت اسپاسم مری شناخته‌شده نیست. بسیاری از پزشکان بر این باورند که اسپاسم مری نتیجه ناشی از اختلال عصبی است که عمل بلع مری را مختل می‌کند.  در برخی از افراد، غذاهای بسیار گرم و یا خیلی سرد ممکن است باعث تحریک اعصاب شوند.

علائم


در بین علائم اسپاسم مری، چهار مورد رایج وجود دارند که بیمار باید از آن آگاهی داشته باشد.

  • دشوار در بلعیدن: بلع مخصوصاً در هنگام خوردن و نوشیدن دشوار است. ممکن است حتی بعضی غذاها یا نوشیدنی‌های خاصی وجود داشته باشد که بیشتر از سایرین  مشکل بلع ایجاد کند.
  • به نظر می‌رسد چیزی در گلوگیر کرده است: بخشی از انقباض‌های عضلانی که با اسپاسم های مری به وجود می‌آید باعث می‌شود بیمار احساس کند چیزی در گلویش گیرکرده است حتی اگر برای مدتی چیزی نخورده باشد.
  • برگشت غذا: با توجه به انقباض مری غذا و نوشیدنی ممکن است از گلویتان پایین نرود و به‌جای آن، برگردد.
  • احساس درد و فشار در قفسه سینه: بیمار می‌تواند درد و فشار شدید در قفسه سینه احساس کند. این حس ممکن است به‌قدری دردناک باشد که بیمار فکر کند که مشکل قلبی دارد.

باوجود این علائم کاری که باید انجام دهید این است که به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص داده شود.

انواع


دو نوع اصلی اسپاسم وجود دارد:

  • اسپاسم منتشر مری: این مورد انقباضات ناهماهنگ ماهیچه‌ای است که در دو سوم مری ادامه می‌یابد.
  • مری نات کراکر مشکلی است که انقباضات عضله هماهنگ اما بیش از حد قوی هستند و باعث درد شدید می‌شوند.

تشخیص اسپاسم مری


در هنگام تشخیص اسپاسم مری پزشک ممکن است تعدادی آزمایشات تجویز کند تا به آن‌ها کمک کند تا متوجه شوند چه اتفاقی افتاده است.

  • مانیتورینگ PH مری: این تست برای تعیین احتمال بازگشت اسید معده به مری و همچنین تعیین اینکه آیا بیمار از اسپاسم مری رنج می‌برد یا رفلکس اسید، انجام می‌شود.
  • منومتری مری: این تست انقباضات ماهیچه‌ای مری را زمانی که بیمار آب را می‌بلعد اندازه‌گیری می‌کند.
  • آندوسکوپی: یک دوربین انعطاف‌پذیر است که از گلو بیمار وارد می‌شود و اجازه می‌دهد تا پزشک داخل مری را ببیند. او همچنین ممکن است از آندوسکوپی برای گرفتن نمونه بافت استفاده کند تا علل احتمالی بی‌ربط مشکل را رد کند.
  • اشعه ایکس: معمولاً پس از نوشیدن مایعات برای دیدن عملکرد مری زمان بلع بیمار انجام می‌شود.

درمان اسپاسم مری


هنگامی‌که اسپاسم مری به‌درستی تشخیص داده می‌شود، بیماران می‌توانند درمان شوند. موضوع ناراحت‌کننده در مورد اسپاسم مری این است که ممکن است نیاز باشد که بیمار برای مواردی مانند بیماری ریفلاکس معده نیز درمان شود زیرا که مشکل اسپاسم مری با ریفلاکس معده همراه است.

پزشکی

درمان اسپاسم مری

بعضی از داروها نیز ممکن است برای درمان اسپاسم مری به‌کاربرده شوند. این داروها عضلات مری را آرام می‌کنند. داروهایی مانند:

  • نیترات یا مسدودکننده‌های کانال کلسیم برای آرام کردن ماهیچه‌های مری. نیتروگلیسیرین زیرزبانی نیز می‌تواند در طی دوره اسپاسم حاد مری به آرامش عضلات کمک کند.
  • مصرف داروهای ضدافسردگی سه حلقه‌ای که می‌تواند به کاهش درد اسپاسم کمک کند.
  • تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) به عضلات مری که دچار گرفتگی عضلات می‌شوند و نمی‌توانند آرام بگیرند. توکسین عملکرد اعصابی که باعث ایجاد اسپاسم می‌شوند را مسدود می‌کند. تاکسین از طریق آندوسکوپی، روشی که در آن لوله‌ای با نور کم با یک دوربین از طریق گلو وارد بدن می‌شود، تزریق می‌شود.

روش‌های دیگر درمان اسپاسم مری

دیلیشن

یک دستگاه پایین مری بیمار قرار داده می‌شود. از این دستگاه به‌دقت برای باز کردن نواحی باریک مری استفاده می‌شود. این درمان ممکن است بیش از یک‌بار انجام شود.

جراحی

در موارد نادر جراحی برای درمان اسپاسم مری انجام می‌شود. بسته به‌شدت اسپاسم، جراحی ممکن است یک گزینه درمان باشد. جراح عضلات در طول مری پایین را می‌برد. جراحی معمولاً در موارد حاد که درمان‌های دیگر جواب نمی‌دهند، انجام می‌شود.

درمان خانگی اسپاسم مری


درمان خانگی اسپاسم مری

باوجود تمام درمان‌های پزشکی اسپاسم مری، خوب است بدانید که درمان‌های طبیعی متعددی نیز وجود دارند که ممکن است به کاهش یا درمان اسپاسم های مری کمک کنند. در اینجا هفت درمان خانگی ذکرشده که بیمار می‌تواند امتحان کند.

تغییر عادات غذایی

ممکن است نوشیدنی یا غذای خاصی وجود داشته باشد که بیشتر از سایر غذا و مایعات باعث اسپاسم مری شود. بیمار می‌تواند با اجتناب از این نوع مواد غذایی به کنترل اسپاسم مری کمک کند. یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای فهمیدن اینکه چه غذاهایی ممکن است باعث ایجاد اسپاسم شود، یادداشت و پیگیری عادات غذایی و اسپاسم در یک دفتر است.

مواد غذایی و نوشیدنی‌های ولرم

خوراکی‌های خیلی داغ یا سرد مصرف نکنید و به دنبال خوراکی‌هایی با دمای متوسط ​​مانند گرم یا خنک باشید. نوشیدنی‌ها و غذاهای خیلی گرم و سرد و می‌توانند فشار بیشتری را روی مری ایجاد کنند و ممکن است اسپاسم را تشدید کنند.

سیگار نکشید

اگر بیمار سیگاری است باید برای ترک تلاش کند. استنشاق دود، به‌خصوص دود سیگار، می‌تواند باعث تحریک و آسیب به مری شود.

کاهش وزن

اگر بیمار اضافه‌وزن داشته باشد و متوجه شود دارای اسپاسم مری است، کاهش وزن ممکن است به رفع مشکل کمک کند.

اضافه کردن فیبر بیشتر به رژیم غذایی

خوردن فیبر بیشتر همیشه توصیه می‌شود، اما در این مورد، می‌تواند به کاهش برخی از نشانه‌های اسپاسم مری کمک کند. فیبر همچنین به بیمار احساس سیری می‌دهد و باعث کاهش مصرف غذا و در نتیجه کاهش وزن می‌شود.

استفاده از فلفل کمتر 

برای بسیاری از افرادی که از اسپاسم مری رنج می‌برند، یکی از مواد محرک غذاهای تند است. بهتر است که فلفل کمتر مصرف کنید یا آن را کاملاً حذف کنید.

خوردن شیرین‌بیان

 اسانس شیرین‌بیان می‌تواند به کاهش برخی از علائم اسپاسم مری کمک کند. این ماده می‌تواند به شکل پودر یا قرص و قبل از غذا به طور منظم مصرف شود. لباس‌های آزاد و راحت بپوشانید و حداقل سه ساعت پس از خوردن، نخوابید.

مقالات مرتبط

تماس