عمل (گذاشتن)بالون معده برای لاغری،مزایا،عوارض وقیمت

بالون معده

بالون معده در حال تبدیل به یک روش جایگزین برای کاهش وزن به جای عمل جراحی است. بالون معده یک گزینه‌ی کاهش وزن غیر جراحی و کوتاه مدت است بطوری که بعد از وعده‌های غذایی کوچک‌تر سریع‌تر احساس سیری ایجاد می‌کند. در نتیجه گرسنگی کاهش یافته و به شما اجازه‌ی کنترل اندازه‌ی وعده‌های غذایی را داده و می‌تواند در موفقیت فرایند کاهش وزن موثر باشد. با به کارگیری توصیه‌های رژیمی، می‌توانید عادات غذایی سالم را یاد بگیرید و شیوه‌ی زندگی خود را تغییر دهید و به سرعت وزن خود را کاهش داده و برای طولانی مدت وزن خود را پایین نگه دارید.


اگر به دنبال یک روش موثر و غیر تهاجمی برای کمک به کاهش وزن خود هستید، متخصص گوارش ممکن است روش بالون معده که به تازگی تایید شده است را توصیه کند. این تکنیک محدود کننده که به کاهش ظرفیت معده کمک می‌کند باعث می‌شود که سریع‌تر احساس سیری کنید و در نتیجه مصرف کالری کاهش می‌یابد. نتایج کاهش وزن برای هر بیمار متغیر است. پیروی از یک برنامه‌ی اختصاصی برای رژیم غذایی و ورزش در قبل، حین و بعد از دوره‌ی ۶ ماهه که در آن بالون قرار داده می‌شود برای موفقیت روش بالون معده ضروری است.
جهت دریافت نوبت مشاوره و یا رزرو وقت با شماره‌های 02188931392 و 02122908154 تماس بگیرید.

مزایا


  • بدون برش، بخیه، برداشتن معده یا جراحی عمده
  • قابل برداشتن
  • خطرات و عوارض جانبی محدود
  • روشی سریع و آسان

متقاضیان درمان


روش قرار دادن بالون در معده به منظور کمک به کاهش وزن در افرادی که در حالت ایده‌آل باید ۱۰ تا ۳۰ کیلوگرم از وزن خود را کم کنند، طراحی شده است. حداقل شاخص توده بدن برای افراد با میزان ۲۷ و بیشتر است. این روش همچنین برای کسانی که برای انواع دیگر روش‌های جراحی کاهش وزن مناسب نیستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از بالون معده ممکن است به کاهش وزن قبل از جراحی کمک کند، بنابراین خطرات مرتبط با روش‌های جراحی در بیماران دارای اضافه وزن را کاهش می‌دهد.
علاوه براین، دلایل پزشکی خاصی وجود دارند که یک بیمار را برای روش بالون معده غیر مجاز می‌کنند. در صورتی که بیمار هر یک از شرایط زیر را داشته باشد، برای این روش مناسب نخواهد بود:

  • قبل از جراحی دستگاه گوارش، انسداد، پریتونیت یا فتق دیافراگم
  • بیماری جدی کلیوی، کبدی یا ریوی
  • درمان طولانی مدت با استروئید
  • بیمار تمایلی به اجرای یک برنامه‌ی غذایی که جهت دستیابی به موفقیت در درمان بسیار مهم است را نداشته باشد.
  • بارداری

اقدامات قبل از قرار دادن بالون در معده


قبل از اینکه بالون در معده‌ی بیمار قرار داده شود، پزشک رژیم غذایی قبل از عمل را با وی در میان می‌گذارد. وی همچنین ممکن است توصیه‌هایی را در مورد برنامه‌ی ورزشی که به کاهش وزن کمک می‌کند، دریافت نماید.
قبل از عمل بیمار نباید به مدت ۱۲ ساعت چیزی بخورد و به مدت ۶ ساعت نیز نباید چیزی بنوشد.

روش عمل


عمل بالون معده

بالون از طریق دهان و بدون نیاز به جراحی وارد معده می‌شود. پزشک یک دوربین اندوسکوپی (گاستروسکوپ) را وارد معده می‌کند. در صورتی که هیچ ناهنجاری مشاهده نشود، بالون وارد دهان شده و از طریق مری وارد معده می‌گردد. بعد از قرار گرفتن در معده، با یک لوله‌ی کوچک متصل به بالون پر از یک محلول سالین استریل می‌شود. بعد از پر شدن، پزشک لوله را به آرامی با کشیدن انتهای بیرونی آن جدا کرده و بالون را در داخل معده باقی می‌گذارد.
قرار دادن بالون تقریباً ۲۰ دقیقه به طول می‌انجامد و بعد از آن بیمار توسط پرستاران در اتاق بازیابی کنترل می‌شود. از آنجایی که این روش سرپایی است، بیماران معمولاً ظرف دو ساعت بعد از قرار دادن بالون مرخص می‌شوند.

بهبودی


بیماران باید حداقل سه روز از فعالیت اجتناب کنند تا بعد از عمل بهبودی حاصل شود. در طول هفته‌ی اول بعد از عمل بیمار نباید فعالیت‌های سنگین انجام دهد. بعد از آن بیمار بسته به سرعت سازگاری بدن با بالون قادر به از سرگیری فعالیت‌های معمول خود خواهد بود. شروع یک برنامه‌ی ورزشی منظم به شدت توصیه می‌شود تا موفقیت درمان افزایش یابد.

نتیجه


در ابتدا بالون فضایی را در معده اشغال می‌کند بطوری که فضای کمتری برای غذا وجود خواهد داشت. معده‌ی هر شخصی دارای اندازه‌های متفاوتی است که بستگی به قد، جنسیت و ژن‌های وی دارد. بطور متوسط حجم معده ۱.۵ لیتر است و بنابراین بالون (که تا ۶۵۰ میلی‌لیتر پر شده است) تا کمتر از ۵۰ درصد حجم معده را کاهش می‌دهد.
در حقیقت، تاثیر اصلی بالون این است که عبور غذا و مایعات از معده را کند می‌کند. این کار باعث می‌شود که بیمار سریع‌تر و برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کند و در نتیجه میزان غذایی که وی برای احساس سیری نیاز دارد کاهش می‌یابد.
بیماران باید بدانند که بالون معده ابزاری برای کمک به کاهش وزن است و هنگامی که با یک برنامه‌ی جامع شیوه زندگی که توسط پزشک و متخصصین تغذیه آموزش دیده ارائه می‌شود، ترکیب گردد بیشترین تاثیر را خواهد داشت. میزان کاهش وزن مورد انتظار برای هر دستگاه متغیر است، اما بطور کلی با بیشتر دستگاه‌ها میزان کاهش وزن کل بدن به مقدار ۱۵ تا ۲۰ درصد حاصل می‌شود (یعنی یک فرد ۱۰۰ کیلوگرمی بطور متوسط ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم را از دست می‌دهد). در نهایت، میزان وزنی که بیمار از دست می‌دهد و حفظ می‌کند بستگی به رعایت توصیه‌های پزشک توسط بیمار خواهد داشت.

غذا خوردن بعد از قراردادن بالن معده


در مورد خوردن و آشامیدن در هنگام استفاده از بالون، پزشکان این سه قانون طلایی را برای به حداقل رساندن خطر بروز علائم، افزایش احتمال کاهش وزن و جلوگیری از افزایش مجدد وزن توصیه می‌کنند.
– وعده‌های غذایی کوچک و تکی
a) هنگام خوردن، از یک بشقاب کوچک استفاده کنید (برای مثال بشقاب کودک) و به اندازه‌ی یک کف دست غذا بخورید.
b) از یک فنجان کوچک استفاده کنید نه لیوان‌های بزرگ.
c) میز را با غذا نچینید، به جای آن غذا را به اندازه‌ی مورد نظر در بشقاب ریخته و قبل از خوردن باقیمانده‌ی آن را جمع کنید.
d) باقی گذاشتن بخشی از غذا در بشقاب نیز خوب است.
– به آرامی بخورید.
e) اتمام وعده غذایی فرد نباید کمتر از ۲۰ دقیقه طول بکشد، در این صورت می‌توان مطمئن بود که غذا بطور کامل جویده شده و از بروز احساس ناخوشی بعد از خوردن جلوگیری می‌کند.
f) مایعات را نیز آرام بنوشید (یا می‌توان استفاده از نی را در نظر گرفت)- نوشیدن با سرعت زیاد باعث نفخ و ناراحتی می‌گردد.
– قبل از خوردن وعده غذایی بعدی ۳۰ دقیق منتظر بمانید.
g) اتصال مغز با شکم تاخیر دارد- خوردن بلافاصله بعد از یک وعده غذایی احتمال پرخوری و ناراحتی را افزایش می‌دهد.
این قوانین از پرخوری جلوگیری کرده و احساس سیری ایجاد می‌کنند. در صورت عدم رعایت آنها، احتمال ابتلا به رفلاکس معده  یا دل درد وجود دارد و در نتیجه فرد دیر یا زود روال قبل را از سر می‌گیرد. این تغییر رفتار خوردن بعد از برداشتن بالون با وی باقی می‌مانند و به حفظ کاهش وزن کمک می‌کند.

خطرات


بیشتر افراد هیچ گونه عوارضی را تجربه نمی‌کنند اما بیمار باید از خطرات مطلع باشد. خونریزی یا ایجاد سوراخ می‌تواند در نتیجه‌ی آسیب در حین قرار دادن بالون یا برداشتن آن رخ دهد. ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ  در چند روز اول بعد از قرار دادن بالون متداول هستند اما به ندرت در طولانی مدت ادامه پیدا می‌کنند. بیماران ممکن است احساس سنگینی در شکم، دل درد یا کمر درد، رفلاکس معده به مری (که در آن اسید معده از معده خارج می‌شود) یا سوء هاضمه داشته باشند. در موارد نادر، نشت یا خالی شدن بالون می‌تواند رخ دهد.

بالون چگونه برداشته می‌شود؟


بالون معده به همان طریقی که قرار داده می‌شود از طریق مری و دهان با استفاده از دوربین اندوسکوپی برداشته خواهد شد. پزشک یک کاتتر (لوله) را از طریق دهان وارد معده کرده و برای خالی کردن بالون به آن متصل می‌کند. بعد از خالی شدن بالون، می‌توان آن را گرفته و از طریق مری و دهان خارج کرد.

هزینه


هزینه‌ی قرار دادن و برداشتن بالون معده بستگی به جراح، عمل جراحی، هزینه‌های اضافه و برنامه‌ریزی دارد. نرخ‌ها ممکن است به علت میزان شاخص توده‌ی بدن بیمار و سابقه‌ی جراحی‌های شکم در گذشته افزایش یابند.

مقالات مرتبط

تماس